header1

Erő

header1

Kitartás

header1

Becsület

<>

thumb

Interjú Breszkó Bencével

A RE-Gym K-1 válogatottját Breszkó Bencét kérdeztük a jövő héten kezdődő WAKO Európa-bajnoksággal kapcsolatban. Olvassátok szeretettel a vele készített interjút! J

- Először is gratulálunk Bence a válogatottsághoz! Nagyon szép teljesítmény, már ez is! Hogy érintett a hír, amikor megtudtad?

B.B.: - Köszönöm szépen a gratulációt. Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen körökben is jegyzik a nevem. Talán ez az én naivságom, de mindig csak a következő meccsig gondolkodom, így mikor megkaptam az infót, az teljesen váratlanul ért. Természetesen örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a hazámat és a klubomat képviselhetem egy ilyen eseményen és remélem, hogy nem ez lesz az utolsó.

12108910 1111949068845744 8041374015133278185 n

- Hogy készültök az Eb-re? Kik segítik a felkészülésedet? Milyen taktikákat kell szem előtt tartanod Mariborban?

B.B.: - Az edzéseket Rehák György, a ReGym vezetőedzője koordinálja, és a ReGym edzői –Birics Tamás, Piyapong Taweemuang, Vörös Roland és Német Szabolcs – felügyelik. Az itt megszerzett tudást az edzőpartnereimen demonstrálhatom, akik szintén fantasztikusak. Szeretném megemlíteni Szőke Tibort, Abdelgadir Khalidot, Fülep Gábort, azaz Fatert, Molnár Matyit és Blázer Frankot. Bár nem egy súlycsoportban versenyzünk, de a ReGym világbajnokától, Habash Antoine-tól is sokat tanulok, segít, ahol tud csapattársként és barátként. Az ő eredményei rendkívül inspiráló hatással vannak rám. A mentális felkészülésben a barátaimra és az édesanyámra támaszkodom. Azért elég nagy az átfedés a csapattársak és a barátok között, mivel sok időt töltünk együtt, így óhatatlan, hogy ezekre a csodálatos emberekre is barátként tekintsek. Akármi is történik Mariborban, hálával tartozom nekik. Köszönöm. A taktikát mindig az aktuális ellenfélhez igazítjuk, több forgatókönyvnek is a fejben kell lennie a hatékony és eredményes szerepléshez.

- Mennyire ismerős a mezőny? Tudsz a várható ellenfeleidről valami információt?

B.B.: - Mivel ez az első ilyen rendezvény, amin lehetőségem van bizonyítani, ezért nem sokat tudok az ellenfelekről. 15 ország legjobb amatőr, nehézsúlyú K-1-es versenyzői lesznek ott, kőkemény mezőny várható. ezért biztosan nem én leszek az első számú esélyes, de nem adom olcsón a bőröm senkinek.

 

12923195 1229589557081694 3239991243066197485 n

- Mit vársz a legjobban a verseny kapcsán?

B.B.: - Nincs kiemelkedő része számomra a versenyeknek. Egyaránt szeretem a közös utazást, az edzéseket, a nap végi kikapcsolódást. Ami viszont biztos, hogy a legizgalmasabb részt az első és az utolsó gongszó foglalja keretbe, azt élvezem a legjobban.

13001191 1240222799351703 2602824247528116744 n

- Milyen gondolatokkal, érzelmekkel készíted saját magadat?

B.B.: - A legerősebb gondolat most a kíváncsiság bennem. Kíváncsi vagyok arra, hogy meddig juthatok ilyen mezőnyben így, hogy nem „főállásban” tudom művelni ezt a sportot!? Kíváncsi vagyok arra, hogy mennyit tudok a nemzetközi mezőnyhöz képest!? A másik, hogy szeretném megmutatni a magukban kétkedőknek, hogy a tehetséget igenis lehet kitartással és akaraterővel kompenzálni. Soha nem fogom elfelejteni, hogy nekem mennyit jelentett az, hogy voltak, akik hittek bennem, amikor kételyeim voltak és szeretnék ebből visszaadni, amennyit lehet. Szeretném, ha erőt tudnának az én elért eredményeimből meríteni azok, akik azt gondolják, hogy nem elég jók vagy nincs kihez fordulniuk. Később ez a tulajdonság az életük más területésn is hasznos lesz.

Köszönjük szépen a kimerítő válaszaidat! Sikeres pillanatokban gazdag versenyzést kívánunk!

A RE-Gym csapata!

 

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA 2017