header1

Erő

header1

Kitartás

header1

Becsület

<>

07

Az Ifjúsági Muaythai Világbajnokság versenyzői értékelése

A RE-Gym ifi válogatottjai nem rég tértek haza idei évük legnagyobb megmérettetéséből. Kíváncsiak voltunk hogyan élték meg és hogyan értékelik a kint történteket, így mindegyiküket kikérdeztük pár mondat erejéig. Szívből gratulálunk nekik!

01

Rehák Márk élménybeszámolója:

 • Hogy érezted magad az utazás alatt?

Márk: - Jól éreztem magam az utazás alatt. Nagyon örültem, hogy a sport hazájában meccsezhetek majd.

 • Mire ügyeltél a legjobban az utolsó edzések során?

Márk: - Természetesen arra figyeltem, hogy semmilyen sérülést ne szedjek össze és ne hajtsam túl magam.

 • Milyen érzés volt a korosztályod legjobbjaival találkozni?

Márk: - Semmilyen különös érzésem nem volt ezzel kapcsolatban. Ők is versenyzők; ők is tudnak nagyot mutatni a ringben és ugyan úgy ki tudnak kapni.

 • Hogy élted meg a meccsedet? Sajnos a sérülés közbe szólt, hogy folytathasd, biztos sok minden maradt még benned.

Márk: - Nagyon jól éreztem magam meccs közben. A sérülést pedig észre sem vettem. A sarokban szóltak, hogy mi történt, én pedig meglepődtem. Szívesen mentem volna ki a második menetre is.

 • Mi az, ami most a leginkább motivál, foglalkoztat?

Márk: - Ami pedig a leginkább motivál, az pedig hogy a következő meccsem megnyerjem és sikeresen térjek vissza.

02
 • +1 Mit terveztél első programnak otthon? J

Márk: - A fő tervem pedig az volt, hogy aludjak egy jót.

 

Sipos Lilla élménybeszámolója:

 • Milyen volt a kiút?

Lilla: - Az utazás kicsit nehézkesen indult az útlevelem miatt, de miután felszálltunk a gépre, már minden simán ment. Elég hosszú és fárasztó út volt.

 • Hogy mentek a kinti edzések/utolsó simítások?

Lilla: - Az első edzés kicsit nehezen ment, mert hamar elfáradtam a meleg miatt, de utána már hozzászoktam és kezdtem belejönni, egyre jobban mentek az edzések. Az utolsó edzések nagyon tetszettek, jó volt thai versenyzőkkel együtt edzeni.

03
 • Hogy érzed mennyire sikerült megszokni a kinti időt?

Lilla: - Amikor leszálltunk a gépről és kimentünk a levegőre éppen esett az eső, ami miatt még fülledtebb lett az idő. Teljesen más, mint itthon. Hosszú távon nem tudnám elviselni. Viszont ahhoz képest egész hamar megszoktam a meleget, 2-3 nap kellett hozzá.

 • Hogy érezted magad a meccsek alatt?

Lilla: - Az első meccsem előtt nagyon izgultam, de minden tudásomat összeszedtem és úgy mentem be a ringbe, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Nagyon élveztem a bunyót. K.O.-val nyertem, nagyon büszke voltam magamra. Sajnos a második meccsemnél ez már nem mondható el. Nem voltam ott fejben, ami meg is látszott. Pontozással vesztettem. Elég rossz kedvem lett, mert tudom, hogy nyerhettem volna, ha jobban küzdök.

04
 • Mi az, amit a legtanulságosabbnak gondolsz ebből az utazásból?

Lilla: - Talán a legtanulságosabb dolog az az, hogy jobban kell akarnom a győzelmet. Küzdenem kell érte és nem szabad feladnom. Nagyon sok mindent tanultam, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.

 • +1 Mi volt az első dolgod haza érve? :)

Lilla: - Amikor hazaértem az első dolgom az volt, hogy vettem egy forró fürdőt és utána elmentem aludni. Mivel suli kezdésre értünk vissza, már hangolódtam az iskolára.

 

Szána Patrik élménybeszámolója:

 • Milyen érzés volt a thai boksz hazájába érkezni? Ha jól tudom most voltál először.

Patrik: - Igen, most voltam először Thaiföldön. Nagy izgalmakkal és várakozással indultam útnak. Nagyon kíváncsi voltam már az ottani kultúrára, a helyi klímára és az egész verseny hangulatára.

05
 • Korábban említetted, hogy hátrányból kezdted a felkészülést, hogy érezted mennyire sikerült behozni?

Patrik: - A nyári pihenő után elég nehéz volt vissza rázódni az edzésekbe. A minden napos reggeli 6-8 km futás a lakóhelyemnél lévő erdőben, aminek a terepe homokos, így még nehezebb volt futni. Délután meg folytatódtak az edzések a Szív utcai edző teremben. Mint azt az eredmény is tükrözi jól sikerült a felkészülésem.

 • Mennyire sikerült kizárnod a ringben, hogy te most VB-n vagy?

Patrik: - Fontosnak tartottam az egész VB-t, hogy képviselhetem ilyen neves eseményen a hazámat és a klubomat. Az, nagyon fontos volt számomra, hogy a maximumot hozzam ki magamból, követve mesterem, Rehák György utasításait, de igazából nem számított sem az ellenfél nemzetisége sem az, hogy a thai boksz hazájában kell legyőznöm őket. A végeredmény lebegett mindvégig a szemem előtt, hogy az én nevemet fogják kimondani és az én kezemet fogják a magasba emelni.

06
 • Le tudod írni szavakkal mit éreztél, amikor a te kezedet emelték a magasba a végső meccsen?

Patrik: - Fantasztikus érzés minden versenyen mikor az én kezemet emelik a magasba, de úgy gondoltam a VB-n a végső meccsnél még erősebb volt bennem az az érzés, hogy nem lehet másként. Tudtam meccs előtt, hogy már csak egy lépcsőfokot kell megtennem, hogy a dobogó legfelső fokán álljak és az érmem is fényesebben kell, hogy csillogjon. Nagy erőt merítettem abból, hogy ismerősök, barátok, rokonok otthonról követték az élő közvetítést, szurkoltak nekem mind végig. És természetesen anyukám és apukám ott léte a ring mellett...a csapattársaimmal együtt az egész stadiont túlharsogva próbáltak buzdítani minden percben, nagyszerű és felejthetetlen élmény volt. Mindenkinek itt is szeretném megköszönni, hogy hittek bennem és szurkoltak nekem!

 • Mi vár rád még az év hátra lévő részében?

Patrik: - Remélem még jó néhány kihívás. Eredményes, sikeres versenyek, színvonalas gálák. Amit most első időpontként tudnék mondani, az szeptember 22 és 24 között Prágában megrendezett WAKO Európai Kupa, amin részt veszek.

07
 • +1 mi lesz/volt az első teendőd miután haza értél? :-)

Patrik: - Miután haza értem az volt az első, hogy kipihenjem az edzések, a meccs és az utazás fáradalmait és végre egyek olyat és annyit, amit szeretnék. J Úgy, hogy nem kell napi kétszer ellenőrizni a súlyomat, mint az egész verseny időszak előtt és alatta, mert a szállodában a háromszori svéd asztalos menü ugyan csak embert próbára tevő fegyelmet kívánt meg. De aki ebben a sportban van, tudja, miről beszélek!

 

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA 2017