header1

Erő

header1

Kitartás

header1

Becsület

<>

1

Az Ifjúsági Muaythai Világbajnokság esélyei

Felkészülés más szemszögből (is) :)

  1

 

Az ifi válogatott tagjai lassan a végéhez érnek a felkészülésükhöz és nem sokára csomagolhatnak. Így elérkezettnek láttuk az időt, hogy a felkészítésben résztvevő edzők véleményét is megkérdezzük a versenyzőkről. Német Szabolcs nevelőedző és Vörös Roland Európa-bajnok és első magyarként a thaiföldi Rajadamnern Stadionban is győzelmet aratott, most már edzőként aktív a Re-gym klub oszlopos tagjainak válaszait olvashatjátok. Ők, így látják a fiatalok felkészülését! ;-)

 2

Német Szabolcs

 

Kérdező: - Miben segíted a versenyzők felkészülését?

N.Sz.: - Egész kisgyerekkoruk óta foglalkozok mindhármukkal. Hosszú út áll mögöttünk, kisebb-nagyobb versenyek, sok edzés. Felcseperedtek így kevesebbet tudok velük én személy szerint foglalkozni, de edzőkollégáimmal együtt igyekszünk legjobb tudásunk szerint ellátni őket jó tanácsokkal. Mivel van szerencsém egyik edzőként elkísérni őket, a verseny alatt fogom majd ellátni őket tanácsaimmal, hogy a legjobbat tudják majd nyújtani.

Kérdező: - Mit tartasz fontosnak, amit a versenyre begyakoroljanak?

N.Sz.: - A verseny IFMA/Muay Thai szabályrendszerben fog zajlani, mindenképpen a tradicionális, sportág specifikus technikákat gyakoroltatjuk velük. Majd az ellenfelektől is függ, hogy mely technikák lesznek dominatívak.

Kérdező: - Te milyen állapotban látod a versenyzőket?

N.Sz.: - Hosszú, kemény felkészülésen vannak túl. Senki nem sérült az edzések alatt. Szerintem nagyon jó állapotban vannak.

Kérdező: - Véleményed szerint kinek, mi az erőssége, avagy miben tud dominálni?

N.Sz.: - Mindhárom versenyző színes technikai repertoárral rendelkezik. Kisgyerekkoruk óta edzenek és abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy thaiföldi edző, versenyző is segíti munkánkat, aki sok hasznos trükkel bővíti tudásunkat. Rehák Márk és Szána Patrik erős fizikumuknak és a sok edzésnek  köszönhetően a clinch, térd technikákban, borításokban fognak remélhetőleg dominálni. (Persze mint a föntiekben említettem ellenféltől is függ.) Sipos Lilla nagyon jó ütemérzékéből kifolyólag kéz, láb technikákkal érvényesülhet.

Kérdező: - Hogy vélekedsz a kinti szereplésről?

N.Sz.: - A sok, kemény, kitartó munka meghozza majd a gyümölcsét. Bízunk bennük és mesterünkkel Rehák Györggyel ott leszünk mellettük és mindenben segítjük őket. Biztos vagyok benne, hogy a maximumot fogják nyújtani. Szerintem jól fognak teljesíteni.

 

3

Vörös Roland

 

Kérdező: - Hogy látod, hogy haladnak a felkészüléssel az ifi VB-n indulók?

V.R.: - A felkészülésük jól halad, már az edzőtáborban elkezdték az alapozást a versenyre. Napi két edzéssel, egy erőnlétivel és egy technikai-szakmaival készülnek, amiben szerencsére sérülés nem akadályozza őket.

Kérdező: - Milyen technikákkal készültök erre a versenyre az edzések során?

V.R.: - Mivel ez a verseny Thaiföldön lesz muay thai szabályrendszer szerint, ezért próbálunk az edzések során nagyobb hangsúlyt fektetni a tradicionális thai boksz technikákra.

Kérdező: - Mire fogjátok első sorban helyezni a hangsúlyt taktikailag?

V.R.: - Ez ellenfél függő, de elsősorban a pontos ütés-rúgás kombinációkra, a zárt védekezésre, valamint a tradicionális thai stílus technikáinak hatékony alkalmazására.

Kérdező: - Milyen formában látod a versenyzőket jelenleg?

V.R.: - Úgy gondolom, hogy jó formában vannak. Nagy megmérettetés előtt állnak és az edzések alatt a maximumot hozzák ki magukból, de fizikálisan és mentálisan is fel vannak készülve.

Kérdező: - Milyen jó tanáccsal engeded majd őket utukra?

V.R.: - Megfelelő tehetséggel és kitartással a legjobb eredményt is el lehet érni!

Bennük mindkettő meg van, így hát csak azt tudom nekik mondani, hogy hajrá mutassák meg mi is a magyarok Istene!

 

4

Birics Tamás

 

Kérdező: - Mióta dolgozol együtt a versenyzőkkel a felkészülés kapcsán? Hogy látod a fejlődésüket?

B.T.: - 07.24-től a versenyzők az 1 hetes edzőtáborukban végezték el a felkészülés legnagyobb részét, amit Rehák György, Kai, Német Szabolcs vezetett. Én a tábor után találkoztam újból a versenyzőkkel és leginkább fizikálisan, az ütő-rúgó erőben és sebességben éreztem náluk a fejlődést.

Kérdező: - Az edzések során te most mire helyezed a hangsúlyt náluk?

B.T.: - Mesterünk látja át egyben a felkészítésüket és irányítja az edzőket, hogy mit gyakoroljanak a versenyzőkkel, ha éppen nem ő foglalkozik velük. Én az elmozgást, leforgást, fogadást, a lábfogásokat és fogásokból szabadulást ismételtem velük.

Kérdező: - Milyen tanácsokkal, trükkökkel látod el őket?

B.T.: - A szabályokon belül lehetünk csibészek, kellenek a trükkök, az ijesztések, másodszándék, egy kis pszichés terror az ellenfélre. Ezt az ellenfelünk is használni fogja és nem billenthet ki minket célunktól, hogy a legjobb tudásunk szerint, mindent megtegyünk a győzelemért.

Kérdező: - Mennyire van rálátásod, illetve mennyire ismered a külföldi mezőnyt?

B.T.: - Abban biztosak lehetünk, hogy minden ország az aktuális legjobbjait hozza csak el és ők is nagyon fognak küzdeni a sikerért!

Kérdező: - Te, mint rutinos és számos bajnoki címmel rendelkező versenyző, hogy élnéd meg ezt az eseményt, vagy mire koncentrálnál a helyükben?

B.T.: - Higgyenek magukban!  Tudják elképzelni, hogy képesek nyerni! Küzdjenek magukért, azért mert szeretik a választott sportjukat! Ez is egy lépcsőfok, hogy még jobbak legyenek! Ne feledjék, hogy a nyári szünet alatt, amíg mások pihentek, ők a sérülések és fáradtság ellenére keményen edzettek, naponta többször is. Mi már most is büszkék vagyunk rájuk és szeretjük őket! A világban mindenfelé elismerik klubjuk, a Re-Gym nevét. Küzdjenek Ők is úgy, ahogy tőlünk megszokták! Mindent bele fiatalok! :)

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA 2017