header1

Erő

header1

Kitartás

header1

Becsület

<>

image005

Kínai beszámoló magyarul

Kínai beszámoló magyarul

Felkészülés, utazás, élmények! És nem utolsó sorban, a nyolcas torna első fordulójának megnyerése! Ezek részletes leírásáról szól az alábbi, Rehák György mestertől és tehetséges tanítványától, Habash Antoine-tól kapott élmény beszámolója.

Rehák György beszámolója:

Kérdező: - Mi futott át először a fejedben a hír hallatán?

R. Gy.: - Az első kínai utunk is fantasztikusan sikerült! Az "EM-Legend" a világ egyik legnagyobb K-1 gálája volt Chengdu-ban.Helyi sztár ellen sikerült Antoine-nak győznie, óriási csatában.Az újabb meghívásnál egy rangos tornára, a "FaithFight”-ra, úgy gondoltam ott a helye, így versenyzőmmel egyeztetve boldogan vállaltuk.


Kérdező: - Mennyi idő volt a felkészülésre?

R. Gy.: - Rövid idő, két hét volt a felkészülésre. Az ellenfél, rutinos, sok harcot vívott thai harcos volt, aki Andrej Kulebin-t is legyőzte régebben. De ezt a nyomást tanítványom megszokta, sőt feldobja, ha teljesítenie kell!


Kérdező: - Hogy építettétek fel a rendelkezésre álló időt?

R. Gy.: - Az első héten "bentlakásos iskola"-ként edzettünk.Ilyenkor, a "TomYam " Thai Étterem segít a minőségi étkezésben.Ne felejtsük el azt, hogy kiváló edzői csapat segíti a felkészülést! Birics Tamás, Vörös Roland,Kai,valamint jómagam minden esetben kihozzuk Antoine-ból a maximumot! Aztán egy jó relaxáló pihenés az"Aswatta-thai masszázs" szalonjában aranyat ér ilyenkor! A Re-gym támogatói köre, az előbbiek mellett  az OSS, a Rokko Group, a Yokkao mindig mellettünk állnak.Lelkes támogatókra mindig szükség van, de eredménnyel meg tudjuk hálálni.Sok kis segítség, ez is a csapatmunka része, a tehetség, így tud kibontakozni, eredményes lenni.

image001Az utolsó finomítások


Kérdező: - Milyenek voltak a kinti viszonyok/lehetőségek?

R. Gy.: - A második heti felkészülés a repülőn történt ,elemezve a lehetőségeket és veszélyeket, majd egy remek kínai edzőteremben vagy akár a szálloda folyosóján apró finomításokat végeztünk!


Kérdező: - Milyen állapotban láttad Antoine-t fizikálisan és mentálisan egyaránt?

R. Gy. : - Nem volt sérülés, ami hátráltatta volna a gyors, dinamikus felkészülést.A gyorserő fejlesztése, a technikai kombinációkkal felfelé ívelt!Motivált és céltudatos volt.Rajta volt a rendezvényt reklámozó plakáton is.Valamint születésnapja volt.Csak a győzelem érzését erősítettem benne. Ő hitt az elvégzett felkészülésben és magában.Szerintem ez a legfontosabb!

image002

Ismerős arc a plakáton


Kérdező: - Mi a véleményed a ringben nyújtott teljesítményéről?

R. Gy. : - EddigK.O. győzelmei kizárólag csak térdrúgással valamint combrúgással születtek.Kézzel még nem ütött ki senkit!Ez volt az első kiütése!Megérte ezt az ütést gyakorolni.


Kérdező: - Mi a következő állomás?

R. Gy. : - A következő állomás a Wako Prágai K-1 tornája. Aztán októberben a 8-as torna elődöntője Kínában, az orosz Zuab Faroya- nal, aki japán versenyzőt győzött le. Ő belőle kell felkészülni és legyőzni. November 5-én a "Fight Night Hungary" Gáláján címmérkőzést vív itthon, majd a kínai torna döntője minden reményink szerint decemberben vár minket. JJ...és még ami belefér!


Habash Antoine beszámolója:

Kérdező: - Hol ért a hír, hogy újra Kína? Milyen gondolatok kísérték?

H. A.: - Éppen dolgoztam egy neves nyári fesztiválon, amikor  mesterem felhívott, hogy újra Kínában kaptam lehetőséget a "FaithFight" nevű tornára!8 harcos a világból 63,5 kg-ban! A legjobbat keresik... Itt vagyok, mondtam erre szerényen! Persze belül izgatott lettem!


Kérdező: - Hogy élted meg a rendelkezésre álló felkészülési időt?

H. A.: - A felkészülésem rövid volt, de nagyon tartalmas! A Regym Muaythai Klub vezetője Rehák György (akivel  Európa- és Világbajnok lettem K-1-ben) gyors és hatékony felkészülést szabott meg nekem.


Kérdező: - Milyen állapotban érezted magad az utazás utáni napokban illetve a meccs előtt?

H. A.: - Az utazás odafele rögös volt, mivel viharok miatt késtek a járataink, de ez sem volt akadály, hogy megérkezzünk! Ott is készültünk technikai elemeket élesítve, valamint koncentráltam a feladatra, a győzelem megszerzésére!A mérkőzés napján nagyon jót tudtam pihenni, erősnek, összeszedettnek éreztem magam.


Kérdező: - Hogy érezted magad a ringben?

H. A.: - A ringbe félelmet nem érezve ugrottam be kedvenc zenémre. Tudtam, rutinos thai harcos ellen fogok harcolni, akinek 368 mérkőzése tiszteletet parancsol. Legyőzte Andrej Kulebin-t, aki hatalmas belorusz muay thai legenda, ráadásul John Wayn Parr is a thai harcos ring sarkát erősítette!!!Erősnek, dinamikusnak, határozottnak éreztem magam. Sok bíztató üzenetet kaptam a családomtól és a sporttársaimtól, amely feltöltött erővel.

image003

Meccsre hangolódva


Kérdező: - Melyek a meccs utáni tapasztalatok? (tanulságok, pozitívumok, javítani valók)

H. A.: - Rengeteg  pozitív  élménnyel gazdagodtam, kitört belőlem a feszültség! Végül is ezen a győztes napon lettem 24 éves! JSzép ünnepi ajándék nekem és a magyar szurkolóknak otthon! Családom élő közvetítésben látta a győzelmi örömömet!

image004

image005

Ünnep a négyzeten: győzelem + születésnap!


Kérdező: - Most hogyan tovább a felkészülésben?

H. A.: - Felkészülésem folyamatos, bár most csak szinten tartó edzéseket végzek. Pihenek,dolgozok és augusztus 20.-a után újra gőzerővel  készülök az újabb kihívásokra és megmérettetésekre, Kínában vagy bárhol a világon.November 5-én szeretnék itthon mérkőzni az FNH Gálán, hogy megmutassam mennyit fejlődtem.

AYCM ELFOGADOHELY MATRICA 2017